NAVIGERA DET NYA ÅRET
MED EKONOMISKT
SJÄLVFÖRTROENDE

EN CHECKLISTA FÖR DIG SOM DRIVER AKTIEBOLAG 

 

 Jag har länge funderat över hur jag kan nå ut till fler än mina kunder med budskapet att ekonomi inte behöver vara svårt eller jobbigt. Det finns ett sånt enormt motstånd hos många att sitta med sin bokföring eller ekonomiadministration och det vill jag ändra på! Det kan faktiskt vara både inspirerande och kul!

Därför har jag tagit fram en checklista som kommer ge dig koll inför det nya året. Den riktar sig till dig som driver ett mindre aktiebolag i Sverige. I checklistan går jag igenom de vanligaste frågorna jag får från mina kunder och allt annat som du behöver ha koll på. Jag har gjort den i formen av en lista där jag punkt för punkt går igenom tex avdrag, skatter, lön, utdelning och pension – så du enkelt kan bocka av en sak i taget då du är klar.

Den här checklistan är perfekt för dig som sköter din bokföring själv, eller som inte har en nära dialog med din redovisningsbyrå. Pdf:en sparar dig MÅNGA timmars googlande och kommer ge dig ett ekonomiskt självförtroende inför det nya året. 

Den här guiden innehåller praktisk information som jag vill att alla ska få ta del av. Därför får du pengarna tillbaka om du inte upplever att PDF:en ger dig värde!

Vad du kommer få koll på

01 Vilka avdrag du ska se över

02 Hur du ska planera din lön och din utdelning

03 Hur du ska göra med preliminärskatten

04 Vad du ska tänka på vid bokslut

05 Se över ditt pensionssparande

06 Sparande och investeringar

Vem är jag som gjort den här Checklistan?

Mitt namn är Eva-Lena Jansson och jag har tagit fram den här checklistan med utgångspunkt i de frågor jag ofta får av mina kunder. Jag jobbar sedan 8 år tillbaka som redovisningskonsult på min byrå Eljakonomi AB. Jag vill hjälpa mina kunder med alla ekonomiska bitar av företagandet, så de kan lägga fokus på sin kärnverksamhet istället.

Jag är Ekonomie magister (motsvarande civilekonom) från Svenska Handelshögskolan Hanken i Helsingfors. Efter examen 2005 har jag jobbat med privatfinansiering på bank, som enhetschef inom industrin och med marknadsföring och kommunikation på en av Sveriges ledande mediebyråer. Min bakgrund har gett mig bred insyn i många olika branscher vilket hjäper mig i min verksamhet idag.

Tveka inte att ge dig själv den här guiden. Den kommer ge dig ett större ekonomiskt självförtroende och du kommer inte ångra att du tagit dig tiden att få denna koll på ditt bolag.

Men varför ska jag köpa en checklista?

Jag möter ofta samma frågor hos mina kunder och många av dem vet inte ens vilka frågor de ska ställa. Var ska man ens börja då ett nytt år plötsligt står för dörren?

Sköter man sin egna bokföring eller jobbar i något av de mer automatiserade systemen uteblir ofta rådgivningen. Man jobbar på, gör sitt bästa men missar lätt en hel del som både kan hjälpa bolagets likviditet och spara kostnader. Avsnittet om lön och utdelning handlar dessutom om stora belopp du kan gå miste om ifall du gör fel.

Men varför ska jag köpa checklistan? All info finns ju en googling bort. Absolut, men här sparar jag dig många timmars dyrbar tid som du kan lägga på annat än att leta efter svar eller hitta de rätta frågorna att ställa. Och ärligt – hur inspirerande är det att leta efter något på en myndighetssida…

Det här är exakt varför jag tagit fram checklistan och också grunden i min verksamhet. Du ska lägga tiden och energin på det du är bäst på, jag hjälper dig med resten. 

Med hjälp av checklistan kommer du gå in i det nya året med vetskapen om att du har koll på läget!